900 11 21 21

L-J 9:00 - 19:00
V 9:00 - 15:00

"Nous sistemes de seguretat en encofrats", una nova jornada teòrica-pràctica de la Fundació Laboral a Catalunya

L'entitat paritària ha celebrat una nova jornada presencial de prevenció de riscos laborals en el seu centre de formació de Badalona

Noticia Cataluña
Fuente - Fundación Laboral de la Construcción

La Fundació Laboral de la Construcció de Catalunya ha organitzat en col·laboració amb ULMA i Gravity Works, S.L., una jornada teòrica-pràctica amb l’objectiu de donar a conèixer nous sistemes de seguretat en encofrats. Aquests nous sistemes s'implementen en la línia dels principis de l'acció preventiva (article 15 de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals - PRL): tenint en compte l'evolució de la tècnica i anteposant la protecció col·lectiva a la individual.

A la jornada han assistit 90 persones de diferents àmbits preventius del sector de la construcció, com la Inspecció de Treball, coordinadors de Seguretat, tècnics i responsables de Prevenció de Riscos Laborals (PRL), d'empreses constructores, caps d'obra, entitats homologades (serveis de prevenció aliens).

La gerent de la Fundació Laboral a Catalunya, Lucía López, ha donat la benvinguda a la jornada als assistents i ha destacat que després de 30 anys la Fundació Laboral continua sent una referència per a tot el sector en matèries com la seguretat i salut, la formació, l'ocupació i la innovació.

Així mateix, ha destacat els eixos estratègics de l'entitat i el compromís amb el sector, tenint un projecte en comú: la transformació de la construcció en un sector més innovador, tecnològic i sostenible, en què totes les persones puguin desenvolupar-se professionalment i que continuï sent un dels motors econòmics del país.

Aquest compromís es sustenta sobre tres eixos estratègics que marquen el rumb del dia a dia de la FLC, sempre orientats a les necessitats reals de les empreses i els professionals del sector. Formació, Ocupació i Seguretat i Salut.

L'any passat l’entitat paritaria a Catalunya va formar un total de 12.106 persones treballadores de la construcció, un 21,39% més que el 2021 a 1.495 cursos.

Ha destacat el portal de referència en seguretat i salut de la construcció de la FLC, Lineaprevencion.com, que després de més de quinze anys des del seu llançament, és un servei de referència en quant a continguts i recursos gratuïts per a professionals i empreses. El 2022, el seu servei gratuït d'assessorament en PRL (900 20 30 20) va aconseguir atendre 9.373 consultes telefòniques.

A continuació, José Luís Mármol, responsable de Seguretat i Salut de l'entitat a Catalunya, ha presentat els ponents de la jornada i ha donat a conèixer els recursos en matèria de prevenció amb els que compta l'entitat en matèria d’encofrats.

La jornada ha comptat amb la presentació per part de Rubén Lorente cap tècnic nacional d’ULMA, dels sistemes de seguretat per a treballs d’encofrat amb els que compta, com Onadek, una xarxa horitzontal coneguda com a xarxa sota forjat y Sare-up, xarxa d'apantallament vertical per evitar les caigudes d'alçada en treballs d'estructura

A més a la jornada Josep García, gerent de Gravity Works, S.L., empresa que té l'exclusiva de muntatge d'aquests sistemes a Catalunya, ha explicat la seva experiència en el muntatge d’aquests sistemes des del punt de vista d'empresa muntadora; posant èmfasi en l'aportació de valor de les empreses especialitzades en muntatge i manteniment de proteccions col·lectives a les obres.

A la part pràctica, els assistents han visitat el Centre de Pràctiques Preventives (CPP) de la Fundació a Badalona, on han pogut observar in situ els dos sistemes esmentats muntats i els seus detalls.

Aquí podràs descarregar les ponències de la jornada:

 

Centre de Pràctiques Preventives 360º

És un joc on line on es representen diferents parts d'una obra de construcció, a través d'un entorn virtual 360º, creat per ser utilitzat com a eina didàctica per a la capacitació i sensibilització, en matèria de seguretat i salut, dels professionals del sector de la construcció.

Mitjançant la digitalització del Centre de Pràctiques Preventives de la FLC de Catalunya, en format fotografia interactiva 360º, el joc ofereix 8 blocs temàtics diferents. Ir a la web CPP360

Suscríbete gratis a nuestros boletines de noticias.

=

CLÁUSULA DE PROTECCIÓN DE DATOS:

  • Responsable del tratamiento: FUNDACIÓN LABORAL DE LA CONSTRUCCIÓN.
  • Finalidad del tratamiento: mantener al usuario informado sobre la actualidad de la FUNDACIÓN LABORAL DE LA CONSTRUCCIÓN y del sector de la construcción.
  • Legitimación: consentimiento del interesado.
  • Destinatarios: Sus datos no van a ser cedidos a terceros, salvo que exista una obligación legal. Sólo podrán ser tratados por colaboradores de la FUNDACIÓN LABORAL DE LA CONSTRUCCIÓN para la gestión de sus sitios web.
  • Derechos de los usuarios: ejercicio gratuito de derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición, limitación del tratamiento y portabilidad de los datos tal y como se describe en la información adicional. Puede consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en el siguiente enlace.

He leído y acepto la política de protección de datos.

Para no volver a recibir el boletín puedes darte de baja AQUÍ