900 11 21 21

L-J 9:00 - 19:00
V 9:00 - 15:00

La Fundació Laboral de Catalunya i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya signen un nou conveni de col·laboració

L’objectiu principal de l’acord és impulsar i promoure la qualificació professional al sector de la construcció

New Cataluña
Fuente - Fundación Laboral de la Construcción

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Laboral de la Construcció de Catalunya, han signat a la seu i centre de formació de l’entitat paritària a Badalona, un nou conveni de col·laboració amb l’objectiu de impulsar i promoure la qualificació professional dels alumnes dels cicles de formació professional de la família professional d'Edificació i Obra Civil.

Per part de la Direcció General de Formació Professional del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, han estat presents Ángel Lluís Miguel Rodriguez, Director General de Formació Professional, Anabel Rodríguez Membrilla, cap del Servei de Programes i Projectes de Foment dels Ensenyaments Professionals i Maria Pascual Garcia, Responsable de Relacions Institucionals, que han estat acompanyats pel President i la Gerent de l’entitat paritària a Catalunya, Esteve Freixas i Vilardell i Lucía López Alé.

Aquest conveni, ens permetrà avançar en la labor d'atraure a nou talent jove i a nous professionals al sector de la construcció, impulsant noves oportunitats laborals i  posant el focus en la innovació i el talent per a la creació d’activitat econòmica i ocupació, cap a un sector de la construcció més digitalitzat i sostenible, que es troba en permanent evolució i desenvolupament, on apareixen nous materials i tècniques que permeten l’especialització, una especialització a la qual només es pot accedir a través de la formació.

La Fundació Laboral de la Construcció a Catalunya treballa amb diferents iniciatives per apropar i potenciar la presència dels joves i de les dones al sector de la construcció, i que l'identifiquin com un treball de futur on desenvolupar la seva carrera professional, apostant pels nous oficis que estan sorgint al sector.

La Fundació Laboral, és l'entitat de referència al sector i un aliat clau per treballar per al futur d'empreses i professionals, per aconseguir que la prevenció de riscos laborals, la formació, l'ocupació, la innovació, la sostenibilitat i les noves tecnologies ajudin a continuar construint un sector industrial de la construcció més competitiu, més modern i sostenible.

Com a reptes immediats, la Fundació vol apropar a les empreses i professionals del sector l’Acreditació de Competències, com a eina per reconèixer la qualificació dels treballadors, a través de l’experiència laboral o la formació dels treballadors, que entenem que a curt termini serà un dels processos per assolir la dignificació dels oficis de la construcció.

Amb la signatura d’aquest nou conveni de col·laboració, ambdues institucions, tant el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya com la Fundació Laboral de la Construcció de Catalunya, continuaran potenciant objectius en la millora de la qualificació professional que revertiran en el sector de la construcció.

Posteriorment s'ha realitzat una visita a les instal·lacions del centre de formació de Badalona on han conegut de primera mà les diferents formacions d'espais confinats, d'operador de manipulació telescòpic i nivell bàsic de prevenció de riscos laborals, així com les pràctiques dels certificats de professionalitat d'Activitats auxiliars de magatzem, Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals que s'estavan impartint en el centre de formació de Badalona.

Durant la visita tambè han tingut oportunitat de conèixer el Centre de Pràctiques Preventives, la sala d'EPI's així com la sala de simuladors de maquinària.

Amb motiu del dia internacional de l'eliminació de la violència contra la dona el proper 25 de novembre, la Fundació Laboral participa en la campanya impulsada per l'ONU Orange the World. El director general de FP del departament d'Educació, el president i la gerent de l'entitat paritària, han sigut els primers en adherir-se amb un missatge de recolzament en el mural participatiu d'aquesta campanya amb el #FLCconOrangeTheWorld.

 

Subscribe free to our weekly newsletters .

=

CLÁUSULA DE PROTECCIÓN DE DATOS:

  • Responsable del tratamiento: FUNDACIÓN LABORAL DE LA CONSTRUCCIÓN.
  • Finalidad del tratamiento: mantener al usuario informado sobre la actualidad de la FUNDACIÓN LABORAL DE LA CONSTRUCCIÓN y del sector de la construcción.
  • Legitimación: consentimiento del interesado.
  • Destinatarios: Sus datos no van a ser cedidos a terceros, salvo que exista una obligación legal. Sólo podrán ser tratados por colaboradores de la FUNDACIÓN LABORAL DE LA CONSTRUCCIÓN para la gestión de sus sitios web.
  • Derechos de los usuarios: ejercicio gratuito de derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición, limitación del tratamiento y portabilidad de los datos tal y como se describe en la información adicional. Puede consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en el siguiente enlace.

He leído y acepto la política de protección de datos.

For not receive the newsletter you can unsubscribe HERE