900 11 21 21

L-J 9:00 - 19:00
V 9:00 - 15:00

La Fundació Laboral i BuildingSMART sumen esforços per donar a conèixer la implementació de BIM

Badalona es convertirà, el proper 21 de novembre, en la segona parada del “OpenBIM Tour 2018”, amb  l’objectiu  d’impulsar la nova metodologia entre les empreses i treballadors del sector de la construcció

New Cataluña
Fuente - Fundación Laboral de la Construcción

Badalona acollirà el proper 21 de novembre la segona jornada del "OpenBIM Tour 2018", un cicle de trobades tècniques organitzades per la Fundació Laboral de la Construcció i buildingSMART Spanish Chapter, que aquest any celebra la seva III edició i recorrerà diferents ciutats amb l'objectiu de donar a conèixer la metodologia BIM (Building Information Modeling) entre els professionals i empreses del sector de la construcció.

En aquesta ocasió, el Centre de Formació que la Fundació Laboral de Catalunya té a Badalona a l’Avinguda de la Comunitat Europea, 32, serà l'escenari on es donin cita tècnics del sector i especialistes en aquesta nova metodologia de treball. 

L'acte, que donarà inici a les 15.30 hores, serà inaugurat pel segon tinent d'Alcalde i Regidor de Promoció Econòmica, Educació i Ocupació de l'Ajuntament de Badalona, Jordi Subirana i Ortells, qui estarà acompanyat per la gerent de l'entitat paritària a Catalunya, Lucía López Alé. 

David Rodríguez, assessor tècnic de la Fundació Laboral en metodologia BIM, serà l'encarregat d'informar sobre els serveis oferts des de “EntornoBIM”, dels seus diferents itineraris formatius i de l'assessorament gratuït especialitzat.

 

 

Novetat: exemples pràctics d'implementació en empreses

El concepte OpenBIM és la implementació de la metodologia BIM basada en estàndards i fluxos de treball oberts per al disseny, l'execució i el manteniment de projectes d'edificació o infraestructures. Amb l'organització d'aquestes jornades, la Fundació Laboral i buildingSMART tornen a sumar esforços un any més en la divulgació i foment de l'ús d'aquesta metodologia, que augmenta els nivells de qualitat dels treballs i millora els costos i terminis d'execució.

A part de les ponències d'experts i proveïdors de tecnologia (Archicad España, ITeC, Solibri Iberia y Leica Geosystems), on es mostra com la col·laboració dóna sentit a l'ús de la metodologia BIM, aquest any s'introdueix com a novetat la participació, en cadascuna de les jornades, d'una empresa que exposarà la seva experiència real en la implantació de BIM. Aquest és el cas de l'empresa barcelonina Static Ingeniería, constituïda per donar serveis en l'àmbit de la construcció i especialitzada en el projecte i càlcul d'estructures d'edificació i d'obra civil.

Abans de finalitzar l'esdeveniment es desenvoluparà una taula rodona amb tots els participants de la jornada, oberta a la intervenció dels assistents.

Altres parades de “OpenBIM Tour”

El “OpenBIM Tour 2018” va començar la seva ruta el passat 25 d'octubre a la ciutat d'Albacete. Està previst que aquest mateix mes, el 29 de novembre, també visiti Caceres. Ja al desembre, el dia 13, "OpenBIM Tour 2018" estarà present en les instal·lacions que l'entitat paritària té a Madrid, i per finalitzar, el dia 10 de gener, el tour conclourà el seu periple al Centre de Formació de Pamplona.

Fa tan sols un any que la Fundació Laboral i BuildingSMART Spanish Chapter signaven un acord de col·laboració pel qual engegaven "OpenBIM Tour 2017". Una aventura amb la qual es van visitar altres quatre ciutats espanyoles (Granada, Santiago de Compostela, Zaragoza i Palma) entre els mesos de novembre i desembre.

Més de 150 professionals del sector van participar en aquestes trobades tècniques que donaven a conèixer el concepte de openBIM, el desenvolupament de la implantació de BIM en el sector públic i privat, i les diferents solucions tecnològiques relacionades amb aquesta metodologia.

Aprendre avui és construir demà  -  catalunya.fundacionlaboral.org  - 932 213 353

Subscribe free to our weekly newsletters .

=

CLÁUSULA DE PROTECCIÓN DE DATOS:

  • Responsable del tratamiento: FUNDACIÓN LABORAL DE LA CONSTRUCCIÓN.
  • Finalidad del tratamiento: mantener al usuario informado sobre la actualidad de la FUNDACIÓN LABORAL DE LA CONSTRUCCIÓN y del sector de la construcción.
  • Legitimación: consentimiento del interesado.
  • Destinatarios: Sus datos no van a ser cedidos a terceros, salvo que exista una obligación legal. Sólo podrán ser tratados por colaboradores de la FUNDACIÓN LABORAL DE LA CONSTRUCCIÓN para la gestión de sus sitios web.
  • Derechos de los usuarios: ejercicio gratuito de derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición, limitación del tratamiento y portabilidad de los datos tal y como se describe en la información adicional. Puede consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en el siguiente enlace.

He leído y acepto la política de protección de datos.

For not receive the newsletter you can unsubscribe HERE